Καλώς ήρθατε στο Καμαρινολόγιο

Καμαρινολόγιο


Τι είναι το Καμαρινολόγιο...

Το Καμαρινολόγιο είναι ένας γενεαλογικός ιστότοπος, μια προσπάθεια καταγραφής των ανθρώπων και των οικογενειών που έζησαν και ζουν στην Καμαρίνα αλλά και των προγόνων/απογόνων τους ακόμα και αν δεν ζουν ή δεν έζησαν ποτέ στο χωριό.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού γενεαλογικού «δάσους», δημιουργήθηκε από την πασίγνωστη ερώτηση «τίνος είσαι συ παιδί μου;», που όλοι κάποια στιγμή την ακούσαμε να γίνεται από τους μεγαλύτερους μας στο χωριό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει ανοιχτό ορίζοντα και θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν, να συμπληρώσουν το γενεαλογικό τους δέντρο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς περιορισμούς. Μοναδική προϋπόθεση, να υπάρχει κάποια σύνδεση, σε κάποιο χρονικό σημείο της ιστορίας του γενεαλογικού τους δέντρου, με την Καμαρίνα, που είναι κι ο ενωτικός σύνδεσμος της προσπάθειας αυτής.

ΣΗΜANTIKΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Όλα τα γενεαλογικά-βιογραφικά στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, έχουν ληφθεί από προσωπικές μαρτυρίες συγχωριανών ή απογόνων τους, οι κυριότεροι εκ των οποίων αναφέρονται επώνυμα στις Συχνές Ερωτήσεις.

Είναι αδύνατον ένα γενεαλογικό δέντρο να μην περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία! Μας απασχόλησε επομένως ιδιαίτερα το θέμα της δημοσιοποίησης των στοιχείων και ειδικότερα αν κάποιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Σκεφτήκαμε με λεπτομέρεια τις λύσεις σε αυτό το θέμα και συζητήσαμε με ειδικούς. Σύντομα μας έγινε φανερό ότι παρότι λύσεις υπάρχουν, αυτές δεν είναι καθόλου αποδοτικές στη πράξη. Θα δημιουργούσαν τεχνικές δυσκολίες πρόσβασης στους περισσότερους και κυρίως θα τους αποθάρρυναν να δουν και να χαρούν με τη δοκιμαστική αυτή έκδοση του Καμαρινολόγιου. Επίσης θα καθυστερούσε πολύ η δημοσιοποίηση του.

Συνάμα, εκτιμήσαμε βάσιμα ότι οι περισσότεροι  θα δουν τη προσπάθειά μας πολύ θετικά, και θα θέλουν να συμβάλλουν σ’ αυτή άμεσα ή έμμεσα. Έτσι και με την ενθάρρυνση ανθρώπων που συνέβαλαν σημαντικά στα πρώτα δεδομένα, καταλήξαμε ότι αξίζει να πάρoυμε το ρίσκο να ανακοινώσουμε την δοκιμαστική έκδοση του Καμαρινολόγιου τον Ιούλιο του 2018, με όσα στοιχεία έχουμε μέχρι στιγμής συλλέξει με πάρα πολύ κόπο. Θα διαπιστώσετε ότι είναι ήδη πάρα πολλά.

Αν κάποιος συγχωριανός μας ή απόγονος του - για οποιονδήποτε λόγο, τον οποίο δε χρειάζεται να αναφέρει, δεν επιθυμεί να περιλαμβάνονται προσωπικά του στοιχεία ή έχει ενστάσεις για τη δημοσιοποίηση στοιχείων του οικογενειακού του δέντρου που αφορούν εν ζωή άτομα, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το genealogy@kamarina.gr και να ζητήσει την διαγραφή τους.

Επίσης μας απασχόλησε, μας απασχολεί και θα μας απασχολεί  το θέμα των σφαλμάτων ή αντιφατικών πληροφοριών καθώς και των ελλείψεων σε πολλά από τα δέντρα οικογενειών της Καμαρίνας. Είναι γεγονός ότι κάποια δέντρα είναι αυτή τη στιγμή περισσότερο συμπληρωμένα σε σχέση με άλλα. Φυσικά αυτό οφείλεται στο ότι αυτές τις πληροφορίες είχαμε συλλέξει μέχρι στιγμής και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν διαλέχθηκαν με κανέναν απολύτως τρόπο.

Τώρα όμως που δημοσιοποιείται ο ιστότοπος, παρακαλούνται όσοι το επιιθυμούν να στείλουν τις προσθήκες αλλά και  βελτιώσεις, ή  διορθώσεις τους σχετικά με γενεαλογικά-βιογραφικά στοιχεία που λείπουν ή δεν είναι ακριβή στο genealogy@kamarina.gr

Ελπίζουμε πολύ στη συλλογική αυμβολή για την ανανέωση και ολοκλήρωση κατά το δυνατόν των οικογενειακών δενδρών της Καμαρίνας μας!

Τέλος περισσότερες πληροφορίες για το Καμαρινολόγιο θα βρείτε στις Συχνές Ερωτήσεις,  οι οποίες και θα ανανεώνονται όταν χρειάζεται.

Προσοχή !!! Η αναζήτηση λειτουργεί με τονισμένους όρους-κλειδιά! π.χ. Κλήμης και όχι κλημης ή Κλημης ή ΚΛΗΜΗΣ


Παναγιώτης Κλήμης
(γιος της Λευκοθέας Κ. Πανάγου) 

1η Ιουλίου 2018

Statistics — Καμαρινολόγιο

This family tree was last updated on October 18, 2020.

Individuals
Males
3,522
56.1%
Females
2,756
43.9%
Total surnames
Families
Sources
Media objects
Repositories
Total events
3,689
Total users
6
On this day
RecordDateEvent
Χρήστος Κατσάνος Αλ.October 26, 197347Birth
Upcoming events
RecordDateEvent
Γαβριήλ Πανάγος Κ.October 29, 194971Birth
Σπυρίδων Κόκιος Χρ.October 30, 194476Birth
Slide show

Top 10 given names
Female
NameCountCOUNT
Ελένη143143
Μαρία127127
Βασιλική120120
Αικατερίνη113113
Αγγελική7474
Αναστασία6565
Κωνσταντίνα6262
Παρασκευή5353
Ελευθερία4949
Θεοδώρα4747
Male
NameCountCOUNT
Κωνσταντίνος296296
Γεώργιος286286
Δημήτριος250250
Ιωάννης217217
Νικόλαος216216
Χρήστος169169
Σπυρίδων166166
Βασίλειος130130
Παναγιώτης9292
Ευάγγελος8383